RT Design Studio la ICT Summit Moldova 2011

Descarcă prezentarea →

Câteva poze

Despre L.MD

Orice sistem până la urmă este folosit de un grup mai mare sau mai mic de utilizatori. Indiferent de ce procese se petrec în spate, utilizatorul interacționează cu sistemul prin intermediul unei interfețe grafice. Această interfața trebuie neapărat să aibă în vedere utilizatorul și să respecte reguli de uzabilitate ca să fie simplă și intuitivă în folosire.

De aici ne-a și venit ideia proiectului L.MD, care îți va permite să testezi pagina ta web pe 2, 5 sau 15 utilizatori, care vor scoate în evidență respectiv 50%, 85% sau 99% din minusurile acesteia.

2, 5 sau 15 utilizatori nu sunt numere luate aleatoriu, ci au ca bază rezultatul unui studiu facut de Jakob Nielsen, expert în uzabilitate. Rezultatele acestui studiu arată că 2 utilizatori, testând o interfață, găsesc 50% din probeleme acesteia, 5 utilizatori - 85% si 15 utilizatori respectiv 99%.

Va exista și opțiunea de a comanda o analiză detaliată realizată de o agenție, însoțită de sugestii de îmbunătățire.

Câteva preview-uri poți vedea în prezentarea de mai sus.

Utilizatorii vor completa un test din 20 de puncte, fiind răspunsuri libere combinate cu note de la 0 la 5 pentru fiecare punct. În rezultat se va obține un scor de la 0 la 100 a interfeței testate.

L.MD va fi util pentru:

  • designeri
  • developeri
  • specialiști în online marketing
  • webmasteri

La moment proiectul există în versiunea beta și în curând îl vom lansa. Ca să fiți la curent cu ce se întâmplă în această privință, puteți intra pe L.MD și vă puteți abona la newsletterul nostru.